Ondernemerstafel 19 december 2022

Ondernemerstafel 19 december 2022

21 december 2022 | Nieuws

Een avond die niet ophield na de borrel. Dat was de Ondernemerstafel van 19 december in een zin.We kondigden Karin Zwanikken aan als executive coach met veel ervaring in zowel de private als publieke sector. We wisten dat het zou gaan over persoonlijk leiderschap. Weten wie je bent, waar je voor staat en waar je voor gaat. We kondigden zelfs aan dat dit laatste geen gemakkelijke opgave is. Maar dat we met zo’n vol hoofd en met stiekem gegeven huiswerk naar huis zouden gaan….

Karin startte de avond rustig met een uitleg wat missie gedreven ondernemen is en met enkele mooie voorbeelden van organisaties en leiders die hun missie helder geformuleerd hebben. De mededeling dat 55%  van de millenials zich niet verbonden voelt met de organisatie waar zij voor werken zorgde al voor enkele gefronste wenkbrauwen. Met de opdrachten die volgden om écht na te denken over onze persoonlijke missie, de impact die wij persoonlijk willen maken kwamen de eerste zweetdruppels. Het lijkt iets dat je simpelweg voelt, maar de noodzaak om het goed onder woorden te brengen verwoordde Karin heel helder. En als jij het niet onder woorden kunt brengen, hoe maakt het dan de noodzakelijke impact op de mensen om jouw heen? En hoe vertoon jij dan het gewenste gedrag dat hierbij hoort?Visualiseren is het kernwoord. Door de impact van jouw creatie te zien, krijg je het bewijs dat je ertoe doet. Het kennen van je missie geeft je de kans om als jouw besluiten langs deze lat te leggen.

Gelukkig is de kerstvakantie nabij. Het einde van het jaar is dé gelegenheid om terug te blikken en jouw plannen voor 2023 nog scherper te krijgen. Onze mentoren staan klaar om jou hierin bij te staan 😉

Bekijk hier de presentatie van Karin.
Onze volgende Ondernemerstafel is op 16 januari. Graag tot dan!