Over GorkumNext

De Gemeente Gorinchem heeft altijd de wens gehad ondernemerschap de stimuleren en zoveel mogelijk startende ondernemers te helpen. Maar om dit te optimaleren is meer nodig dan een budget. Vanuit het ideaal ondernemers ècht te ondersteunen bij het opstarten en het doorontwikkelen van hun bedrijf is in 2021 het platform GorkumNext ontstaan. Een platform om startende én gevestigde ondernemers te voorzien van de juiste kennis en praktisch te coachen bij vraagstukken over het ondernemerschap.

NextMember

NextMember worden is gratis voor álle ondernemers uit Gorinchem en de direct aangrenzende plaatsen: Vuren, Dalem, Spijk, Arkel, Hoornaar, Hoogblokland en Schelluinen.

Ondernemers van StartUps, ScaleUps en gevestigde ondernemers met een gezonde groeiambitie kunnen gratis NextMember worden. Je krijgt daarmee toegang tot de Ondernemerstafels waar professionals of ervaren ondernemers hun kennis over inspirerende onderwerpen rondom het ondernemerschap met je delen. Of pitch tijdens een NextPitchavond je product, dienst of idee voor een groep ervaren ondernemers. Gegarandeerd dat de feedback, kritische vragen en adviezen jouw verder helpen om je ambities waar te maken.

Of we koppelen je aan een NextMentor. Een NextMentor is een ondernemer met ervaring die starters of ondernemers verder kan helpen. De NextMentor deelt eigen ervaring in ondernemerschap of kennis van een specifieke branche of specifiek onderwerp met onze NextMembers.

Projectteam

Het projectteam van GorkumNext bestaat uit een aantal enthousiaste ondernemers en een vertegenwoordiger vanuit het onderwijs.

Startfase GorkumNext

Vanuit de gemeente is in corona-tijd een subsidie beschikbaar gesteld om ondernemerschap te stimuleren. Het oorspronkelijke idee was om deze subsidie in te zetten als kredieten voor ondernemingen. Toenmalig wethouder economische zaken (Joost van der Geest) sprak met ondernemer Jan van Wijgerden (Tredion) en zij kwamen tot de conclusie dat inzetten van deze subsidie op een andere manier veel meer effect zou hebben op een veel grotere groep ondernemers en hun onderneming. In samenwerking met Gemeente Gorinchem, Ondernemersvereniging IKG en Stichting EOG (Economische Ontwikkeling Gorinchem) is daaruit het initiatief GorkumNext ontstaan.

Historische hoogtepunten

  • Ondernemerstafels Leiderschap (2x) en AI.
  • Mentoravonden (mentoren leren van elkaar)
  • Pitchavond (starters pitchen hun ondernemersplan)
  • Het business event: De Dag van de Ondernemer Gorinchem

Verantwoording GorkumNext

GorkumNext valt financieel onder de Stichting EOG. Financiële stromen lopen via deze stichting die ook door de gemeente weer wordt gecontroleerd. De subsidie wordt door hen beheerd en is ‘geoormerkt’ als werkkapitaal voor GorkumNext. Daarnaast is de enige bron van inkomsten de partnerschappen die GorkumNext aangaat met bedrijven die willen investeren in de (kennis-)ontwikkeling van ondernemers.

Door deze partnerschappen ontstaat extra werkkapitaal om het werk van GorkumNext te continueren, ook op het moment dat het werkkapitaal vanuit de subsidie op is. De invulling van deze partnerschappen wordt in onderling overleg bepaald.