Nieuw ondernemers­platform GorkumNext van start

11 november 2021 | Nieuws

Platform brengt start-ups, scale-ups en ervaren mentoren samen

 Met een enorm valdoek vanaf de kerktoren werd afgelopen week de start van een nieuw, regionaal ondernemersplatform ingeluid. GorkumNext brengt lokale ondernemers samen met mentoren om hun bedrijven te helpen groeien. De mentoren zetten hun ervaringen in om ondernemers op allerlei vlakken te helpen. Het initiatief van enkele lokale ondernemers om anderen te helpen, speelt in op de wens van de gemeente om het lokale bedrijfsleven te stimuleren.

Zowel start-ups als scale-ups kunnen zich melden om aan een ervaren mentor te worden gekoppeld en geholpen te worden met bijvoorbeeld marktverbreding, internationalisering, HR-beleid of productontwikkeling. Naast het koppelen van ondernemers aan mentoren, biedt GorkumNext ook kennisuitwisseling in de vorm van evenementen en achtergrondinformatie. Op deze manier ontstaat een levendige community gericht op het stimuleren van het regionale bedrijfsleven.

GorkumNext is een gezamenlijk initiatief van verschillende ondernemers en de gemeente, om ondernemerschap en innovatie in de regio Gorinchem op een doelgerichte en ondernemende manier te stimuleren. Mede-initiatiefnemer Jan van Wijgerden: “Er zijn tal van initiatieven die geld steken in start-ups in de hoop die investering er op gegeven moment weer uit te halen. Leuk voor die startende ondernemer, maar in hoeverre is zij of hij daar nou echt mee geholpen? Vaak zijn er veel andere vragen dan alleen financiering en daar is nauwelijks ruimte voor. Met GorkumNext willen we die ruimte expliciet bieden. Door ondernemers zowel met mentoren te koppelen, als bedrijven aan elkaar te koppelen. Want samen kom je verder.”

GorkumNext richt zich op lokale en regionale (startende) bedrijven. Een gezond bedrijfsleven zorgt voor een bloeiende lokale economie waar de hele stad van profiteert. Van Wijgerden: “De stad heeft zoveel te bieden, er zit veel creativiteit en ondernemerschap in Gorkum. Dat moeten we niet alleen koesteren, maar naar een volgend niveau zien te brengen. Ik hoop dat GorkumNext daar een steentje aan kan bijdragen.”

Er is inmiddels al een ruime keuze in mentoren en de eerste matches zijn reeds gemaakt. Om het platform verder te laten groeien, zijn zowel mentoren als ondernemers welkom zich aan te melden. Op deze website is meer informatie te vinden. Voor meer informatie: www.gorkumnext.nl

Meer nieuws van GorkumNext

NextUpdate

Wil jij je eigen ondernemerskwaliteiten verder ontwikkelen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte met nieuws en activiteiten!

Ik ga akkoord

NextPartners