Mentorenavond 13 maart 2023 

16 maart 2023 | Nieuws

Inspireren, delen en elkaar verder helpen. Dat zijn vaste ingrediënten van de GorkumNext mentorenavonden. Zo ook afgelopen maandag, toen wij te gast waren bij Damen Shipyard.

Engel-Jan Ames, sinds enkele maanden mentor, vertelde zijn ondernemersverhaal bij familiebedrijf AMES dat in 2022 maar liefst 75 jaar bestond. Uit zijn boeiende verhaal haalde wij een aantal mooie lessen:

  • zorg voor de juiste mensen op de juiste plek
  • weet vooral ook wat je niet kan
  • Je omloopsnelheid moet zo hoog mogelijk zijn, geld moet snel rollen
  • van bijzaken hoofdzaken maken is écht een gave
  • ‘Management by not walking in the way’
  • ga iets doen wat je goed kan en leuk vindt

Waar ‘opa’ Ames ooit het bedrijf startte met fietsen en dat Engel-Jan nu mentor is bij de fietsenmakerij bij Behouden Vaart voelt als een mooie ronde cirkel.

Leon Tindemans deelt zijn ervaringen als mentee. Leon wordt gecoacht door mentor Jan Willem de Vries en wordt door hem flink aan het nadenken gezet. Het is een prettige stok achter de deur, geeft inzichten en soms de benodigde ‘advocaat van de duivel’. En dat is precies datgene dat Leon nodig heeft in het uitbouwen van zijn platform Skillba waar hij vooral op salesgebied nieuwe kansen zoekt.Door het delen van zijn ervaringen komen er bij de aanwezige mentoren ook direct vragen naar boven en zo wordt het een extra interessante avond voor Leon en gaat hij ook hier met huiswerk naar huis.

Uiteraard wordt de avond afgesloten met een drankje en de gelegenheid nog wat na te praten.

Meer nieuws van GorkumNext

NextUpdate

Wil jij je eigen ondernemerskwaliteiten verder ontwikkelen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte met nieuws en activiteiten!

Ik ga akkoord

NextPartners