GorkumNext van start!

GorkumNext van start!

1 juli 2021 | Blog

Platform brengt start-ups, scale-ups en ervaren mentoren samen

Ondernemen doe je niet alleen. In je eentje ga je wellicht sneller, maar samen kom je verder. Om Gorinchemse ondernemers te helpen groeien, introduceren we GorkumNext. Hier worden startende en groeiende ondernemers gekoppeld aan mentoren die ‘have been around the block’. Vanuit hun ervaringen zijn ze in staat ondernemers te helpen op allerlei vlakken.

Deze aanpak is ontstaan uit enthousiasme van lokale ondernemers om anderen te helpen en de wens van de gemeente om het bedrijfsleven te stimuleren. De praktische invulling wordt gedaan Stichting Economische Ontwikkeling Gorinchem (EOG), een stichting die is opgericht door de IKG Ondernemingsvereniging om ondernemerschap en innovatie in de regio Gorinchem op een doelgerichte en ondernemende wijze te stimuleren.

Bestuurslid Jan van Wijgerden: “Er zijn tal van initiatieven die geld steken in start-ups in de hoop die investering er op gegeven moment weer uit te halen. Leuk voor die startende ondernemer, maar in hoeverre is zij of hij daar nou echt mee geholpen. Vaak zijn er veel andere vragen dan alleen financiering en daar is nauwelijks ruimte voor. Met GorkumNext willen we die ruimte expliciet bieden. Door ondernemers zowel met mentoren te koppelen, als bedrijven aan elkaar te koppelen. Want samen kom je verder.”

GorkumNext richt zich op lokale en regionale (startende) bedrijven. Een gezond bedrijfsleven zorgt voor een bloeiende lokale economie waar de hele stad van profiteert. Van Wijgerden: “De stad heeft zoveel te bieden, er zit veel creativiteit en ondernemerschap in Gorkum. Dat moeten we niet alleen koesteren, maar naar een volgend niveau zien te brengen. Ik hoop dat GorkumNext daar een steentje aan kan bijdragen.”