Ervaringen en inzichten tijdens de Mentorenavond op 17 oktober

Ervaringen en inzichten tijdens de Mentorenavond op 17 oktober

19 oktober 2022 | Nieuws

Een avond voor en door mentoren, waar ervaringen en inzichten gedeeld worden. Dat is het doel van de mentorenavond. Maandagavond 17 oktober zat de tafel bij Meet and C vol.

Na een korte voorstelronde vertelde Rik van Prooijen, Damen en mentor bij GorkumNext, vol enthousiasme over de kweekvijver die Damen creëert voor innovatie. “Starting the ad(venture)” is de plek waar nieuwe technologiën, innovatieve oplossingen of antwoorden op vraagstukken voor de martieme sector gepitcht kunnen worden. De brede ondersteunende faciliteiten die Damen opgetuigd heeft voor de eigen organisatie, kunnen vervolgens ingezet worden om na het toetsen van haalbaarheid interessante pitches uit te werken. Dit kan via een start-up, binnen de eigen organisatie, maar het kan ook uitgezet worden binnen het netwerk.Wat een fantastisch voorbeeld van het bevorderen van innovatie en ondernemerschap!

Dat mentees vooral behoefte hebben aan kritische vragen, een spiegel, iemand die luistert en meedenkt, maar ook een duwtje kan geven af en toe bleek uit de verhalen van mentees Loic van Prooyen van ProoyProductions en Rick van der Wijngaart en Keesjan Bakker van KMP Innovations. Alledrie de heren hebben sinds enige tijd Job Pijpers als mentor. Job is een betrokken mentor die zijn mentees bij de les houdt. Zoals alle mentoren begeleidt hij zijn mentees kosteloos en vrijwillig. Maar verwar dit niet met vrijblijvend! Een planning op een whiteboard hoort bij zijn coaching.
Mooi om te horen dat de koppeling tussen een startende ondernemer en een mentor écht werkt! De ondernemer boekt werkelijk vooruitgang onder impuls van de mentor.

De mooie gesprekken zijn voer voor een discussie als afsluiting: moet GorkumNext zich ook richten op ondernemende personen met een idee. En zo ja, hoe vinden wij hen? Op dit moment is ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel een criterium om in aanmerking te komen voor begeleiding van een mentor. Maar missen we dan een interessante doelgroep in ons platform?Ook tijdens het afsluitende drankje werd hierover nog verder van gedachten gewisseld.En keerden wij geïnspireerd én met huiswerk huiswaarts….. Wordt vervolgd!