Bestuur van GorkumNext

Bestuur van GorkumNext

3 juli 2021 | Blog

GorkumNext is een initiatief van Stichting Economische Ontwikkeling Gorinchem (EOG), een stichting die is opgericht door de IKG Ondernemingsvereniging om ondernemerschap en innovatie in de regio Gorinchem op een doelgerichte en ondernemende wijze te stimuleren. Het platform wordt grotendeels door de StartUps, ScaleUps en mentoren zelf vormgegeven, maar om richting te geven is er een bestuur aangesteld dat alles in goede banen leidt. Overigens zijn deze bestuursleden ook beschikbaar als mentor en maken ze dus ook actief deel uit van het platform

Alice Visser heeft ruime ervaring als data scientist en vindt het ‘goochelen’ met cijfers nog altijd een van de leukste dingen. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld als lifecoach en biohacker, een carrière waarin ze data, biologie en technologie combineert. Die verschillende petten draagt ze ook als bestuurslid en mentor. Alice: “Hoewel ik ruime ervaring heb in mijn vakgebied en mensen daar ook graag in wil begeleiden, ben ik tegelijkertijd ook weer start-up ondernemer omdat ik regelmatig nieuwe initiatieven opstart. Ik word enthousiast van mensen met een vergelijkbare drive, dus als bestuurslid en mentor zit ik bij GorkumNext helemaal op mijn plek.”

Jan van Wijgerden begon op 11-jarige leeftijd zijn eerste bedrijf en daar is het sindsdien niet bij gebleven. Van een paar bedrijven helpen met computerproblemen tot de huidige automatiseringsspecialist Tredion, een succesvol bedrijf dat andere organisatie ondersteunt in allerlei ICT-vraagstukken. Jan: “Mijn motto is ‘Next level’. Ik kijk graag hoe denken beter kunnen en vind het super om ook anderen daarbij te helpen. In de begintijd heb ik zelf een mentor gehad, en daar profiteer ik nog iedere dag van. Heel tof om met GorkumNext dat nu ook voor anderen te kunnen betekenen.”

Rob van Raak helpt al meer dan 25 jaar mensen en bedrijven in hun groei en ontwikkeling. Samen aan de slag gaan om te kijken waar de kansen liggen en ambitie stimuleren en faciliteren. Als bestuurslid en mentor bij GorkumNext wil hij dit laagdrempelig maken in de regio. Rob: “Ik word er zelf heel blij van om met mensen aan de slag te gaan. Ondernemers denken soms dat ze alles zelf moeten ontdekken, maar dat is natuurlijk onzin. Je eigen fouten maak je echt wel, maar juist het leren daarvan, en het leren van anderen, maakt je tot een succesvol ondernemer.”