Opladen van je accu

Opladen van je accu

27 december 2021 | Blog

Het werkzame leven is als de accu van mijn telefoon; na een jaar loopt ie sneller leeg en moet ik hem vaker opladen. Eenmaal opgeladen, functioneert ie weer prima. Toch verspil ik blijkbaar met mijn telefoon te veel energie, door informatie op te halen die veel energie kost. Leg ik de telefoon namelijk weg, dan blijft ie echt dagen volgeladen.

Hoe kun je dit inzicht projecteren op je mijn werkzame ondernemersleven? Waar verspil je onnodig energie? Welke informatie neem je tot je, wat energie kost en waarmee je echt ook wel zonder kan? Durf je je energie, die je maar één keer kunt uitgeven, gericht te gebruiken? Gebruik je je kwaliteiten en eigenschappen waarvoor ze in essentie bedoeld zijn? Durf je jezelf ook “uit te zetten?”.

Gelukkig hebben we vakanties, om jezelf uit te zetten en de accu op te laden. Letterlijk afstand nemen van het dagelijkse en jezelf ergens “wegleggen”, geïnspireerd raken door een andere omgeving, niks “hoeven” en terug naar de basis: bezig zijn met eten, je belangrijkste relaties, leuke activiteiten ondernemen, doen wat je interesseert en slapen.

Zou het niet fantastisch zijn als je deze “methodiek” het hele jaar door, dus ook als je aan het ondernemen bent, kunt toepassen?

Kan dat? Mag dat? Hoe dan?

Nieuwsgierig? Bij Gorkum Next hebben we Mentoren die je graag hun ervaringen en inzichten delen over hoe je je accu opgeladen houdt en dan niet alleen door vakanties. Ondernemen is ook jezelf durven uitzetten.

Raak Advies
Rob van Raak